גמילה מקנאביס

גמילה מקנאביס

תהליך גמילה מקנאביס

בשנים האחרונות חלה עליה במודעות לקושי הרב בתהליך הגמילה.  ואנו עדים ליותר ויותר אנשים אשר פונים למרכזי גמילה לצורך סיוע והתמודדות עם ההתמכרות לקנאביס, תוך הכרה ביתרונות הברורים בגמילה הנעשית בעזרת אנשי טיפול מנוסים ובסביבה מתאימה.

גמילה מצמח הקנאביס מורכבת ויש להיות מודעים לתהליך שיהיה עליכם לעבור ברגע שתכנסו למכון גמילה.

לקנאביס כינויים ושמות רבים: מריחואנה, וויד, גראס, ירוק, גנג’ה ועוד…

הקנאביס הוא למעשה צמח אשר מוכר לאנושות משחר ההיסטוריה.

גמילה מהתמכרות לקנאביס

קבלו כמה עובדות על הקנאביס:

  • החלק בצמח בעל ההשפעה הפסיכואקטיבית הוא הפרחים שאותם צורכים בעיקר.
    באמצעות עישון או אידוי אך גם באכילה.
  • בעשור האחרון עלה המחקר והשימוש בקנאביס לצרכים רפואיים שונים.
  • המושג קנאביס רפואי מתייחס לשימוש הרפואי בקנאביס ולא לצמח מיוחד כפי שרבים טועים לחשוב.
  • קנאביס נחשב לסם הנפוץ ביותר בשימוש ברחבי העולם  (אם לא מחשיבים את האלכוהול כסם).

התמכרות לקנאביס

משום תפוצתו הרבה והשימוש הנפוץ לצורכי בידור והנאה בשילוב עם עליה בשימוש למטרות רפואיות, רבים טועים לחשוב שזהו סם לא ממכר ו”בטוח” לשימוש כשלמעשה התמכרות לקנאביס היא תופעה נפוצה מאוד ותהליך גמילה מקנאביס הוא גמילה לכל דבר.

מחקרים רבים מצביעים על הקשר בין קנאביס להפרעות נפשיות רבות כולל התפרצויות של מחלות נפש והתקפים פסיכוטיים.

בנוסף, שימוש תדיר בסם זה פוגע במוטיבציה הכללית וגורם לתלות נפשית חזקה ולכן הטיפול בהתמכרות לקנאביס והליך הגמילה מקנאביס מאתגרים ולא פשוטים בכלל למרות הדעה הרווחת. תסמיני גמילה כוללים: דיכאון, חוסר תאבון, נדודי שינה, כמיהה עזה לחזור ולהשתמש בסם ועוד…

במרכז גמילה שבטיא, תמצאו את התנאים המיטביים בכדי להצליח בתהליך הגמילה.

לנו במרכז הגמילה שבטיא יש את כל הידע, הניסיון והכלים המתאימים כדי להתאים את הטיפול המתאים לסוג ההתמכרות והחומר שנעשה בו שימוש לרעה, לרבות מקנאביס וחשיש.

תכנית טיפול ייחודית לגמילה מקנאביס

תכנית הטיפול במכון גמילה שלנו מחולקת לשלושה שלבים זאת כדי לאפשר הדרגתיות ודרך בטוחה להצלחת הגמילה.

ישנה חשיבות רבה לגמילה הדרגתית ומפוקחת תוך ליווי רפואי,נפשי ורגשי

אצלנו תפגשו אנשי מקצוע מובילים בתחומם, בסביבה משפחתית מכילה ואוהבת.

מכון גמילה אינטימי, משפחתי עם הבטחה להצלחה בתהליך גמילה במרכז גמילה שבטיא תקבל את התנאים המיטביים כדי להצליח בתהליך הגמילה ולצאת לדרך חופשית וחדשה. החל בסביבת החלמה מתאימה ותומכת, צוות מקצועי ומנוסה וכלה בטיפול ועזרה תרופתית במידת הצורך בכדי להקל על תסמיני הגמילה השונים. בנוסף, תקבל אצלנו תמיכה וליווי מקצועי מתאים להמשך, גם לאחר סיום תקופת הגמילה במכון גמילה ועזרה וסיוע מקצועיים גם לקרובים אליך במידת הצורך.

צור איתנו קשר לקבלת פרטים נוספים וביחד נוכל למצוא את הדרך הטובה ביותר לסייע לך בהתמודדות עם תהליך גמילה

מרכז גמילה מקנאביס

אחת הבעיות העיקריות בהתמכרות לצמח הקנאביס היא שרבים מהמכורים לא תופסים את עצמם כלל כמכורים, משום שהם משווים את עצמם לסטראוטיפ הידוע של מכורים לסמים קשים שגרים ברחוב בלי פת לחם לאכול, ומשקיעים כל פרוטה שברשותם ברכישת עוד ועוד סמים. אצל רוב האנשים המכורים לקנאביס המצב שונה- הם גרים בביתם ולא ברחוב, הם לרוב מחזיקים עבודה ומתפרנסים ולא נמצאים מנותקים מחיי היומיום בצורה קיצונית. יחד עם זאת, גם המכורים לקנאביס תלותיים בו, לא יכולים לעבור אפילו יום אחד מבלי לעשן, לעתים יותר מפעם אחת ביום, הם ממשיכים לצרוך את הסם זמן רב למרות שהוא גורם להם להרגשה רעה ואפילו לפגיעה מצטברת בזיכרון וביכולות קוגניטיביות נוספות.  עם זאת, כאשר האדם המכור מבין בסופו של דבר שהוא תלוי בצמח, יש כמובן פתרון – ניתן בהחלט לטפל במצב באמצעות תוכנית גמילה טיפולית במרכזי גמילה. כך למשל, ניתן לעבור תהליך גמילה מקנאביס במרכז השיקומי ‘שבטיא’ אשר מציע תוכנית גמילה ייחודיות בדרום הארץ.

גמילה מקנאביס רפואי 

ע”פ מחקרים, בין 9 ל-10 אחוזים מהאנשים שמעשנים קנאביס באופן קבוע יפתחו כלפיו תלות כבדה שתיפגע להם באורח החיים, גם אם יתר הצרכנים לא יחוו פגיעה משמעותית. נקודה חשובה נוספת בהקשר לטיפול גמילה מקנאביס, היא שלא תמיד ברור שהמכורים לצמח למעשה תלויים בו, משום שהם לא מגיעים לבתי הכלא או חיים ברחוב כמו הקלישאה המוכרת של אנשים המכורים לסמים, ולכן הם לא תמיד ידעו האם לבקש עזרה בהתמודדות הקשה שפוגעת בהם ובסובבים אותם. אז איך נדע אם אדם יקר לנו מכור לקנאביס? חלק ממאפייני ההתמכרות הם מעבר לגידול עצמי של הצמח על מנת לחסוך בהוצאות, כמו גם חוסר היכולת להתמיד במקום עבודה אחד, מאפיין נוסף הוא קושי בתפקוד המיני ובשמירה על זוגיות יציבה.

גמילה מקנאביס טיפים

הפיתוי המתעתע משום שצריכת קנאביס מותרת על פי חוק בכמה מדינות שונות, הרי שלעתים מיטשטש הגבול בין צריכה לבין התמכרות, אך עם זאת ישנן נורות אזהרה להתמכרות שצריך לשים עליהן את הדעת. למשל, כאשר אדם נכנס ללחץ אם אין לו כמות מספקת של חומר לעשן ליממה הקרובה, או כאשר האדם מעשן בכל רגע בו הוא נמצא לבדו. בשורה התחתונה, כאשר החיים הופכים להיות סובבים סביב הקנאביס, מומלץ לבדוק את האפשרות הטיפולית של גמילה. ‘שבטיא’ הוא מכון גמילה וטיפול בהתמכרויות שמציע מגוון רחב של תוכניות גמילה בליווי צוות מקצועי.

לעתים אנו נוטים לחשוב שסם הקנאביס לרוב איננו ממכר, ובמידה המתפתחת תלות תהליך גמילה ממנו פשוט הרבה יותר בהשוואה לסמים אחרים, אך למעשה לא כך הדבר. כיום, במקומות רבים הקנאביס מותר לצריכה אישית ומשום שבשנים האחרונות מבחינה רגולטורית ננקטו צעדים שונים להקלה בתחום, הרי שהתפיסה הרווחת היא שלא באמת ניתן להתמכר לקנאביס- אך זוהי טעות חמורה, ויש מקרים בהם ההתמכרות לצמח קשה מאוד ונדרשת פניה אל מרכז גמילה מקנאביס על מנת להתמודד עמה ולהשתחרר מהדפוס ההרסני. ישנם מכוני גמילה שונים בארץ כמו למשל ‘שבטיא’, שהוא מרכז גמילה מהתמכרויות שמציע תוכנית גמילה מקנאביס ומסמים נוספים המבוססת שיטת 3 השלבים: גמילה פיזית ואיזון נפשי, עבודת עומק, והכנה לפרק חדש בחיים נטול התמכרויות.

מרכזי גמילה מקנאביס

הקנאביס הינו צמח בעל השפעה פסיכו-אקטיבית, כאשר מקור ההשפעה נמצא למעשה בפרחי הצמח. את הפרחים מאדים, מעשנים ואף אוכלים אותם. צמח הקנאביס משמש בשנים האחרונות גם לצרכים טיפוליים במצבים רפואיים שונים,  באמצעות מיצוי חומרים פעילים שיש בו בצורת שמנים או ניתן לעישון באישור משרד הבריאות. כיום, צמח הקנאביס פופולרי בעולם יותר מאי פעם, ורבים כלל אינם מתייחסים אליו כסם מסוכן, אך זוהי טעות חמורה-  למרות סגולותיו הרפואיים, מדובר בסם מסוכן שרבים עלולים להתמכר אליו ותהליך הגמילה ממנו הוא הליך קשה ומורכב, רצוף בקשיים ואתגרים כמו כל הליך גמילה לכל דבר ועניין. חשוב לדעת כי צריכה מוגברת של קנאביס עלולה לגרום להתפרצויות זעם, פיתוח מחלות נפשיות ואף התקפים פסיכוטיים. מרכז גמילה מקנאביס מציע תוכניות טיפול שנועדו לשחרר את הסובל מהתמכרות מהתלות שהוא פיתח במהלך הזמן לחומרים הפעילים השונים המצויים בפרחי הצמח, ולהחזיר אותו לתפקוד בריא בחיי היום יום.

תהליך הגמילה מקנביס

חשוב להבין שתהליך גמילה הוא לא פשוט כלל וכרוך בתופעות כגון נדודי שינה, תשוקה עזה לחומר, עצבנות ורוגז, “קריז” גופני, דיכאון ועוד, ולכן ישנה חשיבות גבוהה מאוד בהשתלבות בתוכנית גמילה מסודרת במרכז שיקומי, עם צוות מיומן ומקצועי ושלבי טיפול מובנים ומותאמים אישית לאדם המכור. ‘שבטיא’ הינו מרכז גמילה שמציע תוכנית טיפול אפקטיבית מבוססת ידע וכלים איכותיים בעזרת הניסיון הרב של אנשי הצוות בו.

מכון גמילה מקנאביס

לאור השימוש הנפוץ שהולך ונעשה פופולרי יותר ויותר בשנים האחרונות לצריכה בדרכים שונות של צמח הקנאביס, הרי שוודאי ישנה עליה במספר צרכני הסם שמפתחים כלפיו תלות והתמכרות שמשפיעה לרעה על חייהם. בניגוד לדעה הרווחת, מדובר בהתמכרות לכל דבר- עם תופעות קשות והשפעות שליליות כבדות משקל על חייו של המכור ועל סביבתו. שיטות הטיפול בהתמכרות כוללות טיפול יום, לצד תוכניות במכונים ובמרכזים שכוללים לינה והתמסרות מלאה לתוכנית הטיפולית. כך אנו מציעים ב’שבטיא’ – מכון גמילה מקנאביס, תוכנית גמילה טיפולית מקיפה הכוללת ליווי רגשי ותמיכה רבה, המהווים אלמנט חשוב בתהליך הגמילה והשיקום.

מכוני גמילה מקנאביס

כאמור ישנן שיטות טיפול יום לצד ההשתלבות וכניסה אל מכון גמילה מקנאביס לתוכנית כוללת ומקיפה, אך חשוב לזכור ששיטות טיפול יום לא בהכרח יישאו פרי אצל מכורים “קשים” ולעתים גם לא אצל מכורים “קלים” משום שהסביבה הביתית רווית פיתויים, וקשה מאוד לאדם המכור לעמוד בהצלחה בדרישות הטיפול הביתי. אין אנו אומרים שזה לא אפשרי, אך זה קשה מאוד- בניגוד לכך, במסגרת הטיפול של מכון גמילה, המטופל נכנס לתוכנית טיפולית רחבה ומקיפה שכוללת אלמנט רגשי, גופני, קבוצתי ופסיכולוגי, והמטופל בה מקבל מענה להיבטים שונים ולסוגיות חשובות כמו שורש ההתמכרות, בעיות רגשיות שיש למטופל שגרמו לו לחפש “מקום מפלט” במושא ההתמכרות, ונושאים נוספים המהווים חלק אינטגרלי מהטיפול כולו.

מדוע כדאי להיגמל במכון גמילה מקנאביס?

מעבר להשפעות השליליות המוכרות של התמכרות לצמח כמו עצבנות, רוגז, דכדוך, קושי כלכלי בגלל ההוצאה הקבועה על הסם, וההתרחקות מפעילויות יומיומיות ושגרתיות – ישנם אלמנטים נוספים ופחות מוכרים, כמו ההשפעות הבריאותיות השליליות שיש לצריכת קנאביס; כמו שיעולים, פגיעה בזיכרון, פגיעה בדרכי הנשימה, העלאת הסיכוי להתפתחות גידולים סרטניים ועוד. מכון גמילה מקצועי מקנאביס יאפשר לאדם המכור לקחת חלק בתוכנית טיפולית המותאמת במיוחד עבורו. ‘שבטיא’ הוא מכון גמילה המאפשר לצאת לדרך חדשה ונקייה עבור מי שפיתחו תלות בצריכת קנאביס. במקום מתקיימות תוכניות שיקומיות מקיפות בליווי והדרכה של צוות מקצועי, כלים שימושיים, שיטות טיפול שמוכיחות את עצמן מדי יום ביומו, וכן ליווי רגשי ונפשי. המכון ממוקם בדרום הארץ באווירה מנותקת ומרוחקת מהסביבה “הרגילה” על מנת לאפשר יצירת של תנאים אידיאליים להצלחה של תוכנית הגמילה.

התמכרות וגמילה מקנאביס יכולה להיות בעייתית עבור משתמשים מסוימים.

שימוש שגרתי בקנאביס עלול לגרום להתפתחות של תלות פיזיולוגית, נפשית והתמכרות בקרב צעירים רבים.

מחקרים רבים מראים כי שימוש בקנאביס גורם להתפרצויות של מחלות נפש ועד התקפים פסיכוטיים.

בנוסף, שימוש בקנאביס בקרב צעירים עלול לפגוע בהתפתחות הקוגניטיבית שלהם, פוגע בהתפתחות רגשית וחברתית תקינה ובמקרים רבים פוגע במוטיבציה הכללית של המכור לסם.

סימנים להתמכרות לקנאביס כוללים שימוש תכוף בקנאביס לא רק בסופי שבוע כבילוי עם חברים, הזנחת משימות וירידה במוטיבציה הכללית, התפקודית ועוד.

סימנים להתמכרות לקנאביס

 DSM-5. DSM מצא לאחרונה כי השימוש בקנאביס גבר  מסיבה רפואית ובעקבות כך ישנה עליה בתפיסה כי השימוש בקנאביס לגיטימי ואף עוזר.

אך יש לזכור שה-DSM קובע כי אפילו אנשים שמשתמשים באופן קבוע בתרופות מרשם שניתנו להם על ידי רופא משפחה, עשויים להתחיל להפגין את אותם סימפטומים והתנהגויות בעייתיות שנצפו עם צורות אחרות של הפרעת שימוש בסמים והקנאביס אינו יוצא מן הכלל מהבחינה הזו. אנו עדים לעליה חדה של שימוש לרעה בקנאביס והתמכרות לקנאביס בקרב מבוגרים וצעירים כאחד.

אנשים רבים מכורים לקנאביס אינם מפתחים הפרעות נוספות בשימוש בסמים והרבה פעמים לא נוטים להשתמש בסמים אחרים “קשים” יותר.

יחד עם זאת אנו עדים לאנשים לא מעטים אשר עשויים להתמודד בנוסף עם השימוש בקנאביס גם עם שימוש לרעה באלכוהול, קוקאין, אופיואידים (משככי כאבים) ממריצים במרשם כגון ריטלין ואטנט וסמים או תרופות אחרים.

המכורים לקנאביס לעיתים קרובות מפתחים תלות פיזית ונפשית משמעותית ביותר לקנאביס, מה שאומר שאדם חייב להשתמש בקנאביס בכדי להגיע לתפקוד יומי בסיסי.

כאשר האדם מפסיק לקחת קנאביס או מפחית את המינון, הוא עלול לחוות תסמיני גמילה מקנאביס  שונים ומגוונים כגון עצבנות, בעיות שינה, תשוקה עזה לחזור להשתמש בקנאביס, אובדן תיאבון חוסר מנוחה, חוסר יציבות רגשית, דיכאון, חרדה ועוד…

התלות וההתמכרות מתפתחת לעתים קרובות בשילוב עם סיבולת הולכת וגוברת להשפעת החומר שנעשה בו שימוש, המשתמש חייב להשתמש בכמויות הולכות וגדלות של קנאביס כדי להשיג את האפקט הרצוי.

אחד מסימני ההיכר הבולטים של התמכרות בכלל התמכרות לקנאביס בפרט הוא הקושי לשלוט בשימוש למרות הקשיים שהשימוש גורם בחייו של המשתמש, כגון בעיות במערכות יחסים, בעבודה, בבית הספר או עם החוק.

סימנים להתמכרות לקנאביס

  • שימוש בקנאביס בכמויות גדולות במשך תקופה ארוכה באופן תכוף.
  • חוסר יכולת לשלוט או להפחית את השימוש בקנאביס.
  • תשוקה להשתמש בקנאביס.
  • קשיים בעמידה באחריות בעבודה, בבית הספר או בבית עקב שימוש בקנאביס.
  • המשך השימוש בקנאביס למרות שהיא גורמת לבעיות בחייו של המשתמש.
  • הכחשה והתעלמות מבעיות הנגרמות עקב שימוש בקנאביס.
  • הזנחת פעילויות חברתיות, תעסוקתיות או פנאי לטובת שימוש בקנאביס.
  • שימוש בקנאביס במצבים שבהם מסוכן לעשות זאת, כגון בעת נהיגה או הפעלת מכונות.
  • המשך השימוש בקנאביס למרות שהיא גורמת לבעיות פיזיות או פסיכולוגיות.
  • סיבולת הולכת וגוברת לקנאביס.
  • פיתוח תסמיני גמילה כאשר השימוש מאט או מפסיק.

אנשים אשר מכורים לקנאביס יתנו לקנאביס עדיפות גבוהה בחייהם, למרות שהדבר עלול להוביל לקונפליקטים אישיים ולחוסר יכולת למלא התחייבויות חשובות.

אנשים שהגיעו לנקודה זו עלולים להתקשות להיגמל מבלי לפנות לטפול מקצועי.

כמה אנשים מכורים לקנאביס?

הסקר הלאומי על שימוש בסמים בארה”ב NSDUH 2017 הוא אחד ממקורות המידע המקיפים והאמינים ביותר על דפוסי השימוש בסמים בארה”ב. על פי הסקר, קנאביס הוא הסם הלא חוקי הנפוץ ביותר במדינה.

עוד מצא הסקר כי

  • בקבוצת הגיל 12+ השתמשו כ-40.9 מיליון אמריקאים בקנאביס.
    בשנה שקדמה לסקר (נתון זה מהווה 15% מאוכלוסייתה).
  • כ-22.1% מהצעירים האמריקאים בקבוצת הגיל 18-25 השתמשו בקנאביס בחודש האחרון.
  • בערך 2.6 מיליון, או 7.6% מהצעירים בארה”ב, דיווחו על שימוש יומי או כמעט יומיומי בקנאביס.

על פי הסקר בארה”ב , כ-30% משתמשי קנאביס יש צורה כלשהי של התמכרות לקנאביס. גיל החניכה לשימוש בקנאביס יכול להשפיע על פוטנציאל התמכרות: אנשים שמתחילים להשתמש בשנות העשרה שלהם נוטים פי 4 עד 7 לפתח הפרעת שימוש בקנאביס מאשר אנשים שמתחילים להשתמש בהם כמבוגרים.

העובדה שמדינות רבות הפכו את הקנאביס לחוקי או מאפשרות שימוש רפואי כזה או אחר בקנאביס לא אומרת שהקנאביס בטוח לשימוש.

צרכני קנאביס חייבים להיות מודעים לסיכונים הרבים הכרוכים בשימוש בקנאביס.

קנאביס הינו אחד מהסמים העיקריים שעבורם אנשים מחפשים טיפול גמילה. אם אתה חושב שאתה או מישהו מהקרובים לך יש בעיה עם שימוש לרעה בקנאביס, צור קשר עם מרכז גמילה פרטי שבטיא לקבלת מידע נוסף על תוכניות הטיפול שלנו. אנו מטפלים בהתמכרות לקנאביס ומעניקים תוכנית גמילה מקנאביס כמו גם תוכניות גמילה מסמים ותרופות מרשם נוספים.

המלצות על מכון גמילה מקנאביס

בשנים האחרונות צמח הקנאביס משגע את העולם ולא יורד מסדר היום הציבורי. הדעות רבות וסותרות ומחקרים שונים מראים תוצאות הפוכה. בין אם אתם בעד או נגד, מכירים ביתרונות הצמח או חושבים שהשימוש בו פסול תנו לנו לעשות סדר בעובדה אחת – קנאביס כן ממכר. בשונה מהמקובל לחשוב ניתן לפתח תלות פיזית ורגשית בשימוש בצמח. מדובר בהתמכרות חמקמקה ולא פשוטה לאיתור אשר באה לידי ביטוי בהתפתחות דיכאון, חרדה, ירידה במוטיבציה, קושי לצאת מהבית ובעיות במעגלי חיים דוגמת המעגל החברתי, הכלכלי והתעסוקתי. במקרים מסוימים כדאי לקיים את התהליך במסגרת מכון גמילה מקנאביס. מרכז גמילה שבטיא מציע תוכנית הדרגתית לגמילה בת שלושה שלבים. התוכנית מוכחת כיעילה ובטוחה. הצוות העובד במקום מציג מגוון מומחים בתחום ההתמכרויות בהיבטים גופניים ורגשיים.

תוכנית הטיפול במסגרת מכון גמילה מקנאביס

אל תיפלו לסטיגמות שאומרות מה הבעיה? ממחר אני מפחית בשאכטות, או כל “המומחים” לידכם שמטיפים לכם פשוט להפסיק לעשן ככה בקלות. לעתים חומרת הבעיה לא ברורה לסביבה שלנו ואפילו לעצמנו ובמסגרת של מכון גמילה מקנאביס ניתן לקבל את התנאים המיטיבים להחלמה מלאה וחזרה להשתלבות בקהילה עם איכות חיים משודרגת. אנו מציעים תוכנית בת שלושה שלבים במסגרתה נפעל ליצירת איזון גופני ורגשי מחודש. לאחר השלב הזה נצא לעבודת עומק ונרד לשורש ההתמכרות. באמצעות תהליך אמיץ זה ניתן להתבונן בדפוסים שיצרו את ההרגל המזיק ולפעול להקניית מיומנויות חדשות. בשלב השלישי נעבוד על קבלת כלים להכנה לדרך חדשה. החזרה לשגרה וחשיפה למשפחה, חברה, קהילה ותעסוקה תיעשה באופן הדרגתי ובליווי מלא שלנו. אנו מציעים את הפסיליטיז(מתקנים) המשובחים ביותר וכוללים לינה במלון בוטיק בלב הטבע הירוק והפורח בסביבה פסטורלית ומרגיעה. אנו מציעים מגוון מענים טיפוליים וסדר יום עשיר ומגוון. יחד עם זאת, עליכם מוטלת המשימה המרכזית של לבקש עזרה ולהסכים לקבל אותה. התהליך יצליח רק באמצעות שיתוף פעולה מלא והכרה בבעיה.

יוצאים לדרך חדשה

אם אתם חושבים שאתם או קרוב לכם זקוקים לשירותי מכון גמילה מקנאביס ניתן לפנות אלינו לקביעת פגישת ייעוץ וסיור במקום. מרכז גמילה שבטיא מציע תוכנית גמילה איכותית ומיטיבה הכוללת התבוננות באדם ושלל המערכות בחייו כמכלול בדרך להחלמה.

גמילה מקנביס

אמונה שגויה הרווחת בדעת הציבור היא כי צמח הקנאביס איננו ממכר. לצערנו מדובר בטעות המופצת לקהלים נרחבים ויוצרת הטעיה. לשימוש בצמח יתרונות עבור חלק מהאנשים, אך בדיוק כפי שיש יתרונות לחלק מהאנשים, כך גם יכולה להיווצר תלות פיזית ורגשית עבור חלק אחר. במצבים של תלות לא תמיד אפשר להתמודד לבד, ההתמכרות יוצרת פגיעה הרסנית במגוון מעגלי החיים וביניהם תפקוד פיזי, מנטלי, חברתי, תעסוקתי ועוד. הסכנה בשימוש בצמח היא כי הוא יובל לתחושות של חוסר מוטיבציה, דיכאון ואפילו חרדות. גמילה מקנאביס במרכז מקצועי עשויה להיות בדיוק הפתרון שאתם צריכים כדי להצליח ולהתגבר על ההתמכרות בסביבה מרוחקת ונטולת פיתויים. מרכז גמילה שבטיא מציע תוכנית בת שלושה שלבים לתהליך גמילה מיטיבה והחלמה.

גמילה מקנביס – פרטים נוספים

אל תיפלו לאמונות הרווחות המבדילות בין סם קל לסם קשה. עבור המשתמש המפתח תלות פיזית ומנטלית, החוויה היא קשה כך או כך. אם אתם מזהים אצלכם או אצל אדם קרוב הגדלת כמות הצריכה בצורה ניכרת, כמו גם התעלמות מהשלכות שליליות בשימוש, זו היא נורת אזהרה. שימוש בסתר, הכחשה של הכמויות הגדולות או הבעייתיות בדבר, מהווה את אחד הסימנים הראשוניים. אנו מציעים תוכנית בת שלושה שלבים הטומנת בחובה את כלל ההיבטים המתקיימים בגמילה. בשלב הראשוני נפעל להחזרת איזון פיזי ורגשי. בשלב זה נתמקד בתחושות הגופניות ובהיבטים הפיזיים ונעשה זאת בעזרת ליווי רפואי. בשלב השני נצא יחד לעבודת עומק החותרת לרדת לשורש ההתמכרות. בשלב הזה ננסה להבין יחד מה הם המאורעות והטריגרים שתורמים לשימור ההרגל המזיק. בשלב השלישי נתכוונן יחד ליציאה לדרך חדשה. היציאה מהמרכז הדרגתית וכוללת השתלבות נכונה יותר בכלל תחומי החיים. גם בסיום התהליך נמשיך להיות שם כעוגן, נלווה ונייעץ.

המתקנים שלנו

גמילה מקנאביס במרכז שלנו טומנת בחובה יתרונות רבים ומגוונים. אנו ממוקמים בתוך מלון בוטיק בסביבה מרוחקת ומלאה בטבע יפייפה. אנו מציעים סדר יום עשיר ומגוון בפעילויות המאפשר יציאה לדרך חדשה. הצוות הטיפולי שלנו בתחומי הגוף והנפש נמצא במרכז בנוכחות פעילה עשרים וארבע שעות ביממה. מרכז גמילה שבטיא מציע תוכניות גמילה וחזרה לאיזון באווירה משפחתית, ביתית, מכילה ותומכת.

מרכז גמילה מקנביס

הידעתם שאחד מכל שבעה ישראלים סובל מהתמכרות? מדובר בתופעה הנחזית להיות בשולי החברה, אך למעשה כל אחד מאיתנו מכיר אדם מכור ויודע כמה קשה ההתמודדות הזו. בין אם מדובר בחומרים חוקיים או לא, חומר המוגדר כקשה או קל, או חזרה על התנהגות מסוכנת, מדובר בתלות שיכולה לגרום לנזק רב. מעבר לנזקים הבריאותיים והנפשיים שלעתים נדמים כמובנים מאליהם להתמכרות יש מעגלי נזק הרסניים נוספים דוגמת המעגל החברתי, קהילתי, תעסוקתי וכלכלי. קנאביס, המוגדר כסם קל לשימוש, נחשב לחומר שאינו ממכר, אך מדובר בטעות הרווחת בדעת הציבור. צרכני מריחואנה עשויים לפתח תלות פיזית ומנטלית בשימוש. מצב זה נגרם לרוב משימוש תכוף ויומיומי בחומר. לעתים, נזקקים המשתמשים לשירותי מרכז גמילה מקנאביס שיאפשר החלמה מיטיבה והזדמנות לקבל מענה טיפולי הולם ומקיף. אל תישארו עם זה לבד ואל תיפלו לסטיגמות שאומרות שזה רק סם קל ולא ממכר, פנו עוד היום למרכז גמילה שבטיא המתמחה בהתמכרות לקנאביס.

מי זקוק לשירותי מרכז גמילה מקנביס?

מובן כי לא ניתן לאבחן מצב של התמכרות לחומר באמצעות כתבה באינטרנט ולכך נדרש יעוץ ואבחון מקצועי. יחד עם זאת, ישנן כמה נורות אזהרה שעשויות לאפיין האם אתם או אדם קרוב לכם סובלים מהתמכרות. אם אתם מזהים עלייה בתדירות ובכמויות בשימוש, זו היא נורת אזהרה. אם אתם רואים כי אתם או אדם קרוב ממשיכים לדבוק בשימוש בחומר, תוך ניסיונות כושלים להפסיק והתעלמות מההשלכות השליליות, גם זו נורת אזהרה. אם אתם מזהים קשר בין שימוש בחומר לבין פגיעה בתפקוד החברתי, תעסוקתי, משפחתי ועוד זו היא נורת אזהרה נוספת. אם אתם חושבים שאתם או אדם קרוב זקוקים לשירותי מרכז גמילה מקנאביס, אל תישארו עם זה לבד וקבעו פגישת ייעוץ שתוכל לסייע באפיון המענה המדויק ביותר.

קצת עלינו

מרכז גמילה שבטיא הינו מרכז גמילה מקנאביס המתמחה בשיטת שלושת השלבים המוגדרת כיעילה בטיפול בהתמכרויות. השיטה הדרגתית ובטוחה וכוללת עבודה על מספר מוקדים לצורך תהליך החלמה הוליסטי ומקיף. הצוות שלנו מקצועי, קשוב ומסור וכולל מומחים בתחום ההתמכרויות ותחומים נוספים. המענה המוענק במקום כולל היבטים רגשיים, נפשיים ופיזיים. נוסף על כך אנו דואגים לתנאי שהייה מיטיבים וסדר יום מלא פעילויות.

שימוש בקנאביס שלא למטרות רפואיות ולא תחת פיקוח רפואי או באופן אחר מהשימוש המומלץ עלול לגרום לנזקים בריאותיים שונים. יחד עם הדיון הציבורי בעולם כולו לגבי שימוש בקנאביס למטרות שונות, עדיין ישנה הסכמה רחבה כי השימוש בקנאביס הינו בדיעבד ואינו מומלץ כלל כמענה ראשוני.  מחקרים רבים עוסקים בשאלת ההשפעות והנזקים הן לטווח קצר והן לטווח ארוך. בין הנזקים השונים ניתן למנות שינויים בקצב הלב, ירידה בלחץ הדם, סחרחורות וכאבי ראש וירידה ברמות הסוכר. ישנם מצבים רפואיים שונים העלולים להחמיר תחת שימוש בקנאביס כגון סכרת, יתר לחץ דם ומחלות הקשורות במערכת העצבים. בנוסף שימוש בקנאביס עלול לגרום לבעיות קוגניטיביות כגון פגיעות בזיכרון, קוהרנטיות קו מחשבה ושינויים בתפיסת זמן ומרחב. במישור הנפשי הקנאביס עלול לגרום לתלות נפשית משמעותית בחומר.

כן. ישנם מחקרים רבים העוסקים בנזקים ארוכי טווח של שימוש בקנאביס. מן המחקרים עולה כי ככל שגיל המשתמש צעיר ותדירות השימוש גבוהה יותר כך עולה הסיכון לנזקים ארוכי טווח. בקרב משתמשים בעלי היסטוריה משפחתית של הפרעות פסיכיאטריות ישנו סיכון להתפרצות פסיכוזות והפרעות נפשיות או החמרה של מצבים קיימים. עלייה בסיכון לפגיעה בדרכי הנשימה, התפתחות מחלות נשימתיות ומחלות ריאה והתפתחות מצבים לבביים שונים גם נמצאו בקרב צרכני קנאביס. בנוסף, מחקרים רבים מצביעים על קשר בין פגיעות קוגניטיביות שונות וירידה בתפקוד קוגניטיבי לשימוש ממושך בקנאביס.

ישנה הסכמה כללית כי לקנאביס פוטנציאל להתמכרות. לצד העיסוק הציבורי ההולך וגובר בשאלת הלגליזציה של קנאביס, ישנה מודעות גדלה לעניין ההתמכרות. לקנאביס פוטנציאל להתמכרות במיוחד בקרב אוכלוסיות פגיעות להתמכרות. חלק מגורמי הסיכון לפיתוח התמכרות לקנאביס הם נטייה גנטית, רקע פסיכיאטרי קודם והיסטוריית חיים של התעללות, הזנחה ואירועים טראומתיים. בשונה מחומרים משני תודעה אחרים, התמכרות לקנאביס לא מתאפיינת ברגעי משבר דרמטיים או אקוטיים אלא בירידה כללית בתפקוד ומוטיבציה לאורך זמן. אופי זה של התמכרות יחד עם הלגיטימציה החברתית לשימוש בקנאביס, פעמים רבות עשוי להקשות על זיהוי התמכרות.

השכיחות הגבוהה של שימוש בקנאביס בחברה הישראלית יחד עם הלגיטימציה החברתית, מקשים מאד על זיהוי התמכרות. עם זאת ישנן מספר נורות אזהרה המסמנות כי השימוש בקנאביס מתחיל לצאת מכלל שליטה ולהפוך לפוטנציאל להתמכרות. נורת האזהרה הראשונה היא חוסר יכולת להפסיק את השימוש למרות הרצון להפסיק יחד עם ניסיונות מרובים להפסיק אך ללא הצלחה. בנוסף ניתן לראות שינויים התנהגותיים רבים בקרב צרכני קנאביס.  שינויים בסדר היום, שינה מרובה, איבוד עניין וחוסר אכפתיות כלפי דברים שבעבר היו חשובים. הסתגרות חברתית והיעדרויות מפעילויות חברתיות או משפחתיות,  גם הן מעידות על תחילתה של התמכרות. תוקפנות, שינויים קיצונים במצב הרוח, רגישות מוגזמת למגע או לאור, עיניים אדומות, אישונים מורחבים, כל אלו הינם סממנים של התמכרות.

תהליך גמילה מקנאביס מורכב בעיקר מטיפולים התנהגותיים ורגשיים ובמידת הצורך גם טיפול תרופתי. שיטת טיפול שהוכחה כיעילה במיוחד עבור טיפול בהתמכרויות הינה טיפול התנהגותי קוגניטיבי. שיטת טיפול זו מתמקדת ביצירת שינוי התנהגותי, הפסקת ההתמכרות,  על ידי שינוי מחשבתי ובחינה מחודשת של מערכת האמונות והתפיסות של האדם המכור. שיטת טיפול זו נעשית במפגשים פרטניים עם איש טיפול המתמחה בטיפול זה ולרוב אורכת מספר חודשים. ישנן שיטות טיפול נוספות כגון טיפול דיאלקטי-התנהגותי וטיפול קבוצתי. בעת הצורך וכדי להשיג תוצאות גמילה מהירות יותר ישנן תרופות שניתן לשלב יחד עם הטיפול ההתנהגותי. במרכז גמילה ניתן לקבל את כל ההתערבויות השונות כדי להשיג גמילה מקנאביס לאורך זמן.

post-thumbnail
שירותים נוספים שיעניינו אותך
post-thumbnail
גמילה מבונדורמין

בונדורמין, תרופה מוכרת לטיפול בבעיות שינה, עלולה להוביל להתמכרות וצורך...

קראו עוד >
post-thumbnail
מרכז גמילה משולב

מרכז גמילה משולב הוא כינוי למרכז גמילה הנותן מענה טיפולי...

קראו עוד >
post-thumbnail
טיפול פסיכדלי

טיפול פסיכדלי הוא טיפול פסיכותרפיה המבוסס על שיחה ומשלב שימוש...

קראו עוד >
post-thumbnail
סיוע בגמילה מקנאביס

גמילה מהתמכרות לבד קשה מאד ואנשים רבים נזקקים לקבל סיוע...

קראו עוד >