הבת שלי מכורה לסמים
הרגע הזה שהמחשבה עוברת בראש ולא מרפה, הבת שלי מכורה לסמים, הוא רגע קשה. אולי תקופה ארוכה אתם כבר עומדים מהצד, מתלבטים, חוששים לשאול, מעדיפים להדחיק. אבל, איפשהו שבין הרצון להדחיק, לא לראות לבין החשש והדאגה לשלומה, אתם מצליחים לראות את המציאות כמו שהיא. הילדה שלכם, שאולי היא בכלל עדיין גוזל קטן שזקוק לכם, ליד המכוונת, ואולי היא אישה בוגרת ועצמאית ובכלל לא רואה את שאתם רואים. להיות הורה לילד או ילדה מכורים זוהי התמודדות המצריכה ידע, כלים ותמיכה. לסיוע בגמילה מהתמכרויות צרו איתנו קשר.
הבת שלי מכורה לסמים – איך ניתן לסייע לה?
אף אחד לא הבטיח שהורות תהיה קלה, אך לעיתים החוויה היא של קושי גדול וחוסר אונים. אבל, גם ברגע הזה בו אתם חשים אולי חסרי אונים, יש לכם את היכולת להשפיע ולסייע.
הבת שלי מכורה לסמים – כן! אתם יכולים לסייע!
- למדו על ההתמכרות והשפעותיה – הילד שלכם שמכור לסמים, לא עושה זאת מרוע, עצלנות או היעדר מוטיבציה. יכול להיות שהילדה שלכם נעדרת מארוחות משפחתיות, ניתקה קשר עם חברויות ישנות ויצרה קשרים חדשים, אולי כל השיחות שלכם הם סביב ההתמכרות. חייו של אדם מכור, סובבים סביב ההתמכרות. היא לא רעה, או בעלת אופי חלש. היא מכורה. כהורים, חשוב להבין מהי התמכרות ומהם השפעותיו והשלכותיו של החומר אליו היא מכורה. ניתן מצוא מידע אמין ברשת או לפנות אלינו כדי להתייעץ ולשאול. ככל שתבינו עם מה הילדה שלכם מתמודדת, כך תוכלו לסייע לה במקום לכעוס, להאשים אותה או אתכם. למידע נוסף על גמילה מסמים קלים לחצו על הקישור.
- תקשורת – כאמור, התמכרות עלולה לפגוע בקשר שלכם עם ילדכם. ההתמודדות עשויה להיות מורכבת , לעורר תחושות קשות שלכם מול ילדכם ולגרום לנתק בתקשורת. דווקא כעת, היא זקוקה לכם ביותר. גם אם היא מרחיקה אתכם, לא משתפת, מסתגרת ואולי אפילו דוחה את הניסיונות לקשר, היא זקוקה לכם. עם זאת, חשוב מאד לשמור על ערוץ תקשורת פתוח, בו הילדה שלכם יכולה להרגיש בטוחה לשתף אתכם. נסו להימנע משיפוטיות, ביקורת, אשמה או כעס, אשר ירחיקו אותה. כן, זה עשוי להיות קשה מאד עבורכם, אבל זכרו שהילדה שלכם, בסופו של יום, זקוקה לכם, אולי יותר מתמיד.
- עודדו עשייה חיובית וטיפול – לפעמים, בתקופות של מתח וקושי , יש נטייה טבעית להפנות את כל תשומת הלב והאנרגיה להתנהגויות השליליות, לבחירות הרעות ולנפילות. ההישארות באזורים של מתח ומצוקה עלולה להחמיר בעיות של ביטחון עצמי ולהפחית את תחושת המסוגלות של ילדתכם. השתמשו באמירות מעודדות, התייחסו לדברים החיובים, אל תשוו אותה לאחרים. שימוש בעידוד יסייע לבנות תחושת שותפות ויפחית התנגדות ועימות. התמקדו בשלושה מסרים מעודדים, את מסוגלת, יש לך רעיונות טובים ואת חשובה. נסו להשתמש ביום יום במסרים אלו.-הגדירו גבולות והיו עקביים-התמכרות עשויה לערער ולטלטל את המשפחה וליצור כאוס. דווקא בזמנים כאלה, אחזקה וחיזוק הגבולות יסייעו לכם להגביר תחושה של שליטה. שבו יחד עם ילדתכם ודברו על הגבולות, דברו במונחים של סיבה ותוצאה ונסחו יחד את הציפיות, הדרישות והגבולות. היו עקביים בעמידתכם. בתקופות של תחושות חוסר שליטה וערעור, גבולות אלו יחזיקו אתכם ואת ילדתכם.
- טיפול – טפלו בעצמכם. ההתמודדות עם בת מכורה, דורש אנרגיות רבות ואולי שוחק אתכם כיחידים וכזוג. שמרו על עצמכם, היו ערים לאשר מתחולל אצלכם, לצרכים שלכם ודאגו להזין אתכם. ברגעים של מתח מתמשך, באופן טבעי, אתם נוטים להשקיע את כל כולכם בניסיון להתמודד. לפעמים, אולי גם אתם זקוקים לטיפול, דווקא כדי להמשיך להיות מסוגלים להיות שם בשביל הילדה שלכם
ולסיכום,
אם אתם שם, מתמודדים עם ההבנה שהילדה שלכם סובלת מהתמכרות לסמים או כל דבר אחר, אל תישארו לבד. התמכרות הינה בעיה הניתנת לטיפול. כהורים, חשוב שתכירו את האפשרויות השונות לטיפול, תציעו ותעודדו פניה לטיפול. ההכרות עם מתוכניות הטיפול הקיימות, תיתן לכם את הביטחון להציע לילדתכם לפנות לטיפול.
אז אם אתם מתלבטים, מהססים, פנו אלינו להתייעצות, הצוות המקצועי שלנו במרכז גמילה שבטיא, עומד לרשותכם בכל שאלה ובכל עת.