פסילוסיבין

פסילוסיבין


פטריות פסילוסיבין או בשמם המוכר, פטריות הזיה, הן פטריות טבעיות המכילות חומר פעיל בשם פסילוסיבין. ישנן יותר מ-180 סוגים של פטריות פסילוסיבין בעולם העשויות לגרום להזיות או השפעות פסיכדליות. בעת צריכה של הפטריות פסילוסיבין, גוף האדם מעכל את החומר ומעבד אותו לחומר בשם פסילוצין וזהו החומר הפסיכואקטיבי. למרות שהחומר הפעיל בכל סוגי הפטריות הוא זהה, המדע עדיין חוקר את השפעות השונות בסוגים ומינונים משתנים. במרבית מדינות העולם, ובכללם ישראל, פטריות פסילוסיבין אינן חוקיות.

פסילוסיבין “פטריות קסם”-האומנם?!

מהם הסוגים השונים של פטריות פסילוסיבין?

פטריות טריות

פטריות פסילוסיבין גדלות באופן טבעי או על ידי צמיחה מהאדמה או עיבוד מנבגי תפטיר. מגוון זנים רב של פטריות אלו צומחות בכל העולם וישנם אנשים הנוהגים לקטוף אותם. קטיף עצמי של פטריות אלו עלול להיות מסוכן ביותר. ישנן למעלה מ-10,000 זנים של פטריות אשר חלקם ידועים כרעילים ומסוכנים לבני אדם. ללא ידע מקיף על זנים שונים, ניתן בקלות להתבלבל ולקטוף פטריות רעילות ומסכנות חיים.

פטריות מיובשות

פטריות מורכבות מ-90% מים ולכן כאשר הן מיובשות הן מאבדות את עיקר המסה שלהן. במידה והלחות אינה מופקת מידית מהפטרייה בעת קטיפתה, הפטרייה עלולה להירקב מהר מאד.  הסכנה הטמונה בכך היא לא רק ריקבון הפטרייה אלא גם ריקבון של החומר הפעיל, פסילוצין. אכילה של פטרייה רקובה עלולה לגרום לבעיות קיבה ועיכול קשות. הסכנה הטמונה בצריכת כל סוג של פטריה הוא כי לא ניתן לצפות את השפעות הפטרייה על האדם באף מינון.

אבקה

פטריות פסילוסיבין עשויות להגיע גם בצורת אבקה הנמכרת כאבקה או כקפסולה. צורה זו של פסילוסיבין הינה המסוכנת ביותר. מאד קל להוסיף חומרים נדיפים לאבקה. משמעות הדבר היא כי אדם עלול לצרוך את מה שהוא חושב לאבקת פסילוסיבין כאשר למעשה מדובר בערבוב של חומרים נוספים מסוכנים.

כיצד פסילוסיבין משפיע על המוח והגוף?

פסילוסיבין ופסילוצין ידועים כטריפמנים פסיכדליים בעלי מבנה מולקולרי דומה לסרוטונין. סרוטונין הוא חומר כימי האחראי על תפקודים חשובים וביניהם ויסות מצב הרוח, מחזור שינה והתמודדות עם מתח. פסילוצין, בשל הדמיון המולקולרי מפעיל את אותם קולטנים ובמיוחד קולטן בשם 5HT2A. קולטן זה אחראי על פעילויות מוחיות רבות וביניהן מצב רוח, דמיון, למידה ותפיסה. התיישבות הפסילוצין על קולטנים אלו הוא מה שיוצר את חווית הטריפ הפסיכדלי האופייני לפטריות הזיה. טריפ פסיכדלי הוא למעשה שינויים במצב הרוח , תפיסה ודמיון.

מחקרים נוספים מראים כי לפסילוצין השפעה על אזור במוח הקרוי רשת ברירת מחדל (DMN). רשת זו הנה מערכת עצבית של אזורי מוח שונים הפועלת כאשר האדם במנוחה. תפקיד מערכת זו הינה יצירת תכנים קוגניטיביים עצמאיים שאינם קשורים למתרחש בסביבתו הנוכחית של האדם. פסילוצין פוגע זמנית ביכולות המוח לחבר באופן הרגיל בין אזורי המוח השונים ויוצר קשרים חדשים.

המחקר המדעי עדיין בודק את השפעת הפסילוצין על פעילות מוחית.

מה ההשפעה של פטריות פסילוסיבין?

פסילוסיבין עלול לגרום לבחילות, הקאות, חולשת שרירים, נמנום ובעיות בקואורדינציה.

פטריות פסילוסיבין גורמות לשינוי בתודעה, מצב הרוח, תפיסה ותחושה. שינויים אלו מייצרים את חווית הטריפ הפסיכדלי שיכול להימשך בין 2-6 שעות. עוצמת הטריפ הפסיכדלי משתנה בהתאם למינון, סוג הפטרייה, אישיות האדם והתנאים הסביבתיים.

מעדויות של משתמשים עולה כי ההשפעה הנפוצה ביותר היא של תודעה פתוחה וחוויה תחושתית עזה ביותר. משמעות הדבר כי חוויות רגילות הופכות להיות עוצמתיות ביותר תחת השפעת פסילוצין ולעיתים מפחידות ומבעיתות.

בנוסף פסילוצין עלול לגרום להזיות קוליות וויזואליות המתוארות כחוויות קשות מאד ומטלטלות. במינונים גבוהים משתמשים עלולים לחוות “מוות אגו”. משתמשים מתארים חוויה זו כניתוק מהעצמי, חוויה שעלולה להיות מפחידה ביותר.

פסילוסיבין-מנת יתר

מנת יתר של פסילוסיבין עלול לגרום לתופעות הבאות:

  • הקאות
  • שלשול
  • חולשת שרירים
  • חרדה ופרנויה
  • פסיכוזה
  • התקפי אפילפסיה
  • תרדמת
  • הפרעת תפיסה מתמשכת (HPPD)

האם ניתן להתמכר לפסילוסיבין?

צריכה קבועה וממושכת של פסילוסיבין עלולה להוביל לפיתוח סבילות. כתוצאה מכך מהר מאד השפעות החומר אינן מורגשות ויש צורך בהגברת מינונים. מאחר ולא ניתן לנבא את השפעות החומר במינונים שונים, הגברת המינון עלולה להיות מסוכנת. עם זאת, הפסקת השימוש בפטריות פסילוסיבין אינה כרוך בסימפטומים קשים של תסמונת גמילה. אדם שיפסיק לצרוך פסילוסיבין למשך כשבוע, יחזור לרמת הסבילות הרגילה.

פסילוסיבין וחומרים אחרים

נטילת פסילוסיבין יחד עם חומרים אחרים, כולל תרופות מרשם,  עלולה להיות מסכנת חיים. נטילת פסילוסיבין יחד עם תרופות פסיכיאטריות עלולה להוביל להחמרה במצב הנפשי.

לסיכום,

פטריות קסם הינן פטריות המכילות תרכובת טבעית, פסילוסיבין, ונצרכות עקב השפעותיהן הפסיכדליות. למרות שמדובר בחומר טבעי, בעל היסטוריה ארוכה של צריכה, פטריות קסם עלולות להיות מסכנות חיים. המגוון הרב שקיים עשוי לבלבל ולהטעות כך שבהיעדר ידע מקיף, אנשים עלולים לצרוך פטריות רעילות ומסכנות חיים.

ישנם אלפי סוגי פטריות פסילוסיבין אשר חלקם ידועים כרעילים ומסוכנים עבור בני אדם. הטריפ המיוחל עלול פעמים רבות, בנסיבות משתנות, להפוך לחוויה מבעיתה ומסוכנת. השימוש בפטריות הזיה אסור ואינו חוקי בישראל.

מרגיש צורך לדבר עם מישהו? אל תישאר עם זה לבד. צור איתנו קשר, אנחנו כאן כאן כדי להקשיב ולסייע.

post-thumbnail
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
post-thumbnail
מרכז גמילה מסמים: הדרך לחיים מיטיבים

מה זה מרכז גמילה מסמים? מרכז גמילה מסמים הוא מוסד טיפולי...

קראו עוד >
post-thumbnail
רוצים לסיים עם הסמים בחיים שלכם? עם אשפוזית פרטית תסיימו עם ההתמכרות תוך חודש!

הגדרה של "אשפוזית"  היא מרכז טיפול באשפוז המספקת סביבה בטוחה...

קראו עוד >
post-thumbnail
כל מה שאתם צריכים לדעת על בחירת מרכז גמילה

כדאי ללמוד על סוגי מרכזי השיקום הרבים ומה...

קראו עוד >
post-thumbnail
התחילו עכשיו גמילה מאטנט- ותרגישו בתוצאות באופן מיידי!

אדרל הוא שם המותג של התרופה אטנט, וייתכן שהיא נרשמה...

קראו עוד >

פסילוסיבין- כשהטריפ נגמר רע

פטריות קסם, השפעות פסיכדליות, טריפ טוב, כל אלו מניעים את משתמשי פטריות הקסם. פטריות קסם הינו הכינוי שניתן לפטריות המכילות חומר פעיל בשם פסילוסיבין.  בעת צריכת הפטריות, החומר הפעיל, פסילוסיבין, מתפרק בגוף והופך לחומר בשם פסילוצין.  החומר משפיע על תפקודיים מוחים רבים ביניהם, תפיסה, זיכרון, דמיון, קוגניציה ועוד. למרות שהחומר הפעיל בעשרות אלפי הזנים השונים של הפטריות הינו זהה, פסילוסיבין, השפעות החומר הינן שונות. בנסיבות שונות, חווית הטריפ והשפעות החומר עשויות להיות חיוביות ורצויות עבור המשתמש. אולם, פעמים רבות, השימוש בפטריות קסם עלול להוביל לחוויות נפשיות קשות המתוארות כמבעיתות על ידי המשתמשים. ההיסטוריה הארוכה של פטריות פסילוסיבין לצד העובדה כי מדובר בחומר טבעי ולא תרכובת כימית, תורמות רבות לפופולאריות השימוש בהן. אולם, המספר העצום של זני הפטריות כשחלק גדול מהם ידוע כרעיל ומסוכן, מהווה סכנה חמורה לצרכנים. כיום, ישנו ידע מחקרי רב לגבי ההשפעות השליליות של צריכת פטריות הן באופן בודד חד פעמי והן בשימוש מתמשך.