איך להיגמל מקנאביס?

איך להיגמל מקנאביס?


למרות שישנם אלו שטוענים כי קנאביס אינו מזיק, מחקרים רבים מוכיחים אחרת ומשתמשים רבים מתמודדים עם השאלה איך להיגמל מקנאביס. נכון שמשתמשים רבים מתארים שלל תופעות רצויות לאחר השימוש, אולם מנגד, ישנם רבים שמתמודדים עם השלכות קשות או תלות והתמכרות. במאמר זה נציע מספר דרכים להתמודד עם התמכרות לקנאביס. אולם, לרוב, הפסקת שימוש וגמילה, עשויים להיות קשים ומאתגרים ונכון לעשות זאת בליווי מקצועי. דרכי ההתמודדות השונות, כפי שנתאר כאן, הם למעשה חלק ממהות העבודה הטיפולית שתעשה בתהליך גמילה.

איך להיגמל מקנאביס – ארגז כלים להתמודדות

הכינו עצמכם לגמילה – החלטתם להיגמל מקנאביס? אתם בדרך הנכונה. כדי להתמודד עם מגוון תופעות שעלולות להופיע עם הפסקת השימוש, למדו על כך. כאשר הגוף מפסיק לקבל את מנת הסם אליה הוא רגיל, הוא עשוי להגיב במגוון דרכים. ככל שתכירו את התופעות השונות כך יהיה לכם קל יותר להתמודד איתם נפשית ולא להישבר כאשר הם מופיעים.

הסימפטומים האופייניים לגמילה מקנאביס הם:

  • תוקפנות או עצבנות.
  • חרדה.
  • שינויים בתיאבון ובמשקל.
  • תחושת כמיהה להשתמש בקנאביס.
  • דיכאון.
  • סימפטומים הדומים למחלה קלה, חום, צמרמורות והזעה מוגברת.
  • כאבי ראש.
  • קשיים בשינה.

לרוב סימפטומים אלו אורכים כשבוע עד שבועיים אולם חלק יתמודדו עם כך גם חודשים לאחר הפסקת השימוש. סימפטומים אלו עלולים להיות מעיקים ואפילו קשים לעיתים. דברו עם איש המקצוע המלווה אתכם, חשבו יחד על דרכים להתמודד עם כך והזכירו לעצמכם שזהו מצב זמני. הסימפטומים, קשים ככל שיהיו, יעברו לאחר זמן מה.

  • הבינו מה הטריגרים שלכם – אחד הדרכים החשובות להתמודד עם התמכרות היא להבין מהם הטריגרים לשימוש. כלומר, מהם המצבים שמעוררים אצלכם את הרצון לצרוך קנאביס. האם יש זמנים ביום\בשבוע בהם אתם נוטים להשתמש? האם יש מצבים רגשיים ונפשיים שמעוררים אצלכם את הכמיהה לסם? האם יש סיטואציות חברתיות שתורמות לרצון שלכם לסם? או, במילים אחרות, מתי ולמה אתם צורכים קנאביס? ככל שתהיו מודעים לכך, תוכלו לבנות אסטרטגיות התמודדות יעילות. חשבו יחד עם איש המקצוע המלווה אתכם על הטריגרים הייחודים שלכם וכיצד ניתן להתמודד עימם. אולי יהיה נכון לתקופה מסוימת להתרחק מבילויים חברתיים שונים, ליצור עוגנים בזמנים של לחץ ועוד. אם אתם מעוניינים לקבל מידע נוסף על גמילה מאופיאטים צרו קשר עוד היום.
  • מצאו הסחות דעת – מציאת פעילויות שונות להסחת הדעת מהסימפטומים של גמילה תסייע לכם להתמודד עימם ומתחושת הכמיהה. מצאו תחומי עניין ופעילויות חדשות. אם, לדוגמא, אתם נוטים להשתמש בסופי שבוע, נסו לקבוע טיול או  מפגש חברתי, כל דבר שיסיח את דעתכם מהסם וימלא אתכם בתחושות טובות. היצמדות לשגרה היא דבר נכון בזמנים של לחץ. עם זאת, לעיתים יש צורך בבניית שגרה חדשה הכוללת עזיבה של הרגלים לא בריאים ויצירת הרגלים חדשים ומיטיבים.
  • פעילות גופנית – לפעילות גופנית חשיבות רבה בעת הפסקת שימוש בקנאביס. קודם כל היא מהווה הסחת דעת, ממריצה ומסייעת בהתמודדות עם הסימפטומים. מחקרים טוענים כי פעילות גופנית מסייעת בהתמודדות עם מצבי לחץ, תורמת לתחושת רגיעה ומפחיתה את הכמיהה לסם.
  • חפשו תמיכה – למערכות התמיכה החברתיות שלכם תפקיד חשוב בגמילה. יתכן כי אנשים מסוימים בחייכם אינם מהווים מקור תמיכה עבורכם בשלב משמעותי זה של גמילה. יתכן כי קשרים רבים מבוססים על צריכה ושימוש בקנאביס. במקרה כזה יתכן ותרצו לחשוב שוב על מערכות יחסים וצורות בילוי מסוימים ולשקול האם אלו מסייעים לכם בגמילה. אולי  נכון עבורכם להציב גבולות עם אנשים מסוימים ולעומת זאת לחזק קשר עם אנשים אחרים. למערכות היחסים שלכם השפעה עליכם, וודאו כי אתם במערכות יחסים המיטיבות איתכם.

עם זאת, מערכות יחסים הן דבר מורכב, אם אתם מבולבלים או מרגישים צורך, התייעצו עם איש המקצוע המלווה אתכם.

לסיכום

ישנם דברים רבים שעשויים לסייע לכם בתהליך הגמילה. במכון גמילה שבטיא, תוכלו בעזרת הצוות המקצועי, להגדיר מטרות, לסלול דרך ולבנות ארגז כלים להתמודדות עם הגמילה מקנאביס. גם אם יש בכם רצון להפסיק להשתמש, לא תמיד הדרך ברורה. במכון גמילה שבטיא תמצאו צוות מקצועי, חם ומסור שמוכן לפסוע איתכם לאורך כל הדרך.

אם הגעתם עד כאן, כנראה שיש בכם את הרצון להיגמל. אנחנו כאן, גם כדי להחזיק איתכם את הרצון הזה ולהציע כלים, ידע, תקווה ואפשרות ובעיקר סביבה בטוחה ותומכת לעשות את הגמילה מקנאביס לאפשרית.  פנו אלינו עוד היום ועשו את הצעד הראשון בדרך להחלמה.

post-thumbnail
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
post-thumbnail
טיפול בהתמכרויות - שיתוף פעולה בין משרד הביטחון ומרכז גמילה שבטיא

התמכרויות לסמים, תרופות ואלכוהול מהוות אתגר משמעותי עבור רבים בישראל,...

קראו עוד >
post-thumbnail
מרכז גמילה – פתרון נחוץ וצו השעה

עלייה מדאיגה בשיעורי ההתמכרות בישראל ובעולם בשנים האחרונות, אנו עדים לעלייה...

קראו עוד >
post-thumbnail
מרכז גמילה מסמים: הדרך לחיים מיטיבים

מה זה מרכז גמילה מסמים? מרכז גמילה מסמים הוא מוסד טיפולי...

קראו עוד >
post-thumbnail
רוצים לסיים עם הסמים בחיים שלכם? עם אשפוזית פרטית תסיימו עם ההתמכרות תוך חודש!

הגדרה של "אשפוזית"  היא מרכז טיפול באשפוז המספקת סביבה בטוחה...

קראו עוד >