גמילה מקלונקס

גמילה מקלונקס

"עד ממש הסוף, לא הבנתי שבעצם זה הקלונקס שמשגע אותי. לא הבנתי שזה סם כי זו הייתה תרופה שניתנה על ידי רופא ובמרשם"

סטיבי ניקס, זמרת ומוזיקאית, 2001

ציטוט זה אולי ממחיש בצורה ברורה ביותר את המורכבות הגדולה בזיהוי התמכרות לתרופות מרשם. כמו שסטיבי ניקס אומרת, בשונה מאלכוהול וסמים שעצם השימוש בהם אינו חוקי ואינו בפיקוח, קלונקס ושאר תרופות המרשם ניתנות על ידי רופא ובפיקוח והדבר מקשה להניח את האצבע על הרגע בו שימוש לצורך רפואי ובפיקוח רפואי הופך להתמכרות המצריכות פניה לגמילה מקלונקס.

מרכז גמילה מקלונקס

מהו קלונקס?

קלונקס היא תרופה פסיכיאטרית ממשפחת הבנזודיאזפינים, תרופות הפועלות על נוירוטרנסמיטרים ומשפיעות על הפעילות המוחית. תרופת הקלונקס משפיעה על נוירוטרנסמיטר האחראי על עיכוב תחושות חרדה ועידוד רגיעה. קלונקס משמשת לטיפול באפילפסיה, הפרעות חרדה, הפרעות שינה ומצבים רפואיים נוספים. כמו רוב התרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, גם הקלונקס נחשבת לתרופה עם פוטנציאל לתלות פיזית והתמכרות פסיכולוגית ולכן חשוב להכיר את סימני האזהרה על מנת לשקול את הצורך בהתערבות ובניית תוכנית גמילה מקלונקס.

התמכרות לקלונקס

כאמור, קלונקס יעילה בהרגעה והפחתת חרדה ולעיתים עשויה להיתפס כדרך הקלה להתמודד עם מצבים מעוררי חרדה, במיוחד במציאות החיים הנוכחית העמוסה בגורמי לחץ וחרדה. התמכרות תתחיל כאשר המטופל יחליט על דעת עצמו להגביר את מינן התרופה, יפתח סבילות למינון הנוכחי ולכן יעלה שוב את המינון וכך, כמו במעגל סגור, הוא ימצא עצמו מעלה שוב ושוב את המינון, ללא הפסקה.

תופעות לוואי של תהליך גמילה מקלונקס

כאמור לקלונקס יכולה להיות השפעה ממכרת והפסק נטילתה באופן פתאומי ולא מבוקר עלול להיות מלווה בתסמיני גמילה לא נעימים.

לתרופה יש השפעה מרדימה (אם כי השפעה זו עשויה לפחות לאורך השימוש) ונטילתה עשויה לפגוע באיכות השינה.

לקלונקס עשויות להיות תופעות לוואי נוספות אשר חלקן לעיתים אף מנוגדות להשפעות הרצויות של התרופה ולסיבה בגינה היא נלקחת.

התופעות לוואי כוללות את התסמינים הבאים:

  • תוקפנות ועצבנות.
  • הפרעות בזיכרון ובלבול.
  • פגיעה בקואורדינציה.
  • סחרחורת ועוד.

ניסיון עצמי לגמילה מקלונקס באופן חד ומהיר  וללא ליווי רפואי ואנשי מקצוע עשוי לגרום לתגובות קיצוניות ולתופעות לוואי הבאות, הזיות, שינויים בלחצי הדם ורעד קשה עד כדי התקף אפילפטי.

איך נגמלים מקלונקס?

פעמים רבות אנשים נוטים לחשוב כי יצליחו להיגמל בכוחות עצמם. יתכן שזהו הקושי להודות כי  השימוש בקלונקס הפך להיות בלתי נשלט , הקושי לפנות לעזרה או רצון לשמר תחושת שליטה במציאות של חוסר שליטה. עם זאת,  חשוב לדעת כי גמילה מתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים הינה קשה, עלולה לשאת עימה סיכונים רפואיים במהלך הפסקת נטילת התרופה ולכן חשוב כי תעשה בליווי אנשי מקצוע.

שלב ראשון בתהליך הגמילה

השלב הראשון בגמילה מקלונקס הוא הפחתה הדרגתית של השימוש בקלונקס.

בשילוב עם פיקוח רפואי של רופא מומחה זאת על מנת להימנע מתופעות לוואי מסוכנות האופייניות לתסמונת גמילה.

יתכן כי יהיה צורך במתן תרופות אחרות, על פי התוויה רפואית ובהסכמת המטופל על מנת להקל את תופעות הלוואי.

חשוב לציין כי לאופן השימוש בקלונקס, משכו ותדירותו השפעה על סוג ההתערבות הרפואית אשר תידרש בשלב זה.

שלב שני בתהליך הגמילה

בשלב הבא ולאחר שיושג ניקיון מהשימוש בקלונקס , יגיע השלב הטיפולי.

בשלב זה, תהיה התייחסות להיבט הפסיכולוגי של ההתמכרות בניסיון להבין את הסיבות והגורמים אשר הובילו להתמכרות ואולי אף בניית תוכנית טיפול במטרה לשמר את השינוי שהושג, לבנות אסטרטגיות התמודדות ולמזער את הסיכוי לנפילה נוספת להתמכרות.

כנס לקישור בכדי ללמוד עוד על תוכנית הגמילה שלנו

ולבסוף, זכרו כי פניה למרכז גמילה הינה שלב מתקדם במעגל השינוי, השלב בו אתם בוחרים להיות אקטיביים, פעילים ובעלי יוזמה בדרך לשינוי משמעותי בחייכם.

אנחנו פה למענך. התקשר עכשיו וגם אתה תוכל להשתחרר מההתמכרות

מכון גמילה מקלונקס

גמילה מקלונקס באמצעות צוות המומחים שלנו

קלונקס היא תרופה המיועדת לטיפול בחרדה, בפאניקה וגם באפילפסיה במקרים מסוימים, ושייכת למשפחת הבנזודיאזפינים. לכדור הקלונקס יש השפעה מרגיעה למשך שעות רבות, לעיתים אף מעל ליממה. למרות היתרונות שיש לקלונקס כמו האפקטיביות הרבה שלו, יש לו גם כמה חסרונות משמעותיים- כאשר מטופלים נוטלים את הכדור באופן קבוע לאורך זמן ארוך מידי, קיים סיכון ממשי בפיתוח תלות ואף התמכרות קשה לתרופה. המטופל ייטול מינון גבוה יותר ויותר על מנת להתמודד עם החרדה שצפה בו, והוכח כי חריגה מהמינון המומלץ עלולה לגרום לפיתוח של תלות אצל נוטל הכדור, משום שהגוף מפתח עמידות. שימוש גובר בכדור זה עלול להוביל למחשבות אובדניות ולנזק עצמי, ולכן חשוב להיות על היד על הדופק בכל הנוגע לתרופה זו. עבור מטופלים שפיתחו תלות, קיימות תוכניות גמילה מקלונקס, מבוקרות ובפיקוח רפואי. בעת הגמילה יש להפחית בצורה הדרגתית את המינון היומי, ולא בבת אחת, בניגוד לתוכניות גמילה רבות אחרות. 'שבטיא' הינו מרכז גמילה משפחתי ודיסקרטי אשר מציע גמילה מבוקרת תחת פיקוח רפואי הכוללת טיפול רגשי, קבוצתי ואישי.

מכון גמילה מקלונקס

איך מתבצע תהליך הגמילה?

תוכנית גמילה מקלונקס מבוססת לרוב על שני שלבים עיקריים. השלב הראשון הוא צמצום המינון היומי על מנת להפחית את התלות הגופנית באופן הדרגתי. את הפחתת המינון יש לבצע בצורה מבוקרת המותאמת למטופל באופן ספציפי. ישנם מקרים שבהם הפחתת המינון מלווה בנטילת תרופות אחרות בצורה מכוונת כחלק מתהליך הגמילה על מנת להפחית את תופעות הלוואי. השלב השני בגמילה הוא השלב הפסיכולוגי-נפשי. בשלב הזה, שמתקיים רק אחרי שהגוף התנקה מקלונקס, מתקיים טיפול פסיכולוגי אישי עמוק כדי לשים את האצבע על הסיבות שהובילו להתמכרות, לרכוש כלים לשימור ההישג, וכלים נוספים להתמודדות עתידית כאשר חשים חרדה. מדובר בתוכנית טיפול שנבנית באופן אישי בהתאם למצבו של כל מטופל ומטופל וכוללת התערבות של אנשי מקצוע ורופאים.

מכור או לא?

קשה לשים את האצבע על נקודת האל-חזור בהתמכרות לקלונקס, משום שמדובר בתרופת מרשם שבחלק גדול מהמקרים מסייעת מאוד לנוטלים אותה. עם זאת, כאשר מתפתחת תלות הנגרמת לרוב כאשר נוטל התרופה מחליט על דעת עצמו להגדיל את המינון היומי, מבלי המלצת רופא, מומלץ לפנות לעזרה. אנו במרכז הגמילה 'שבטיא', מחזיקים בכלים ובידע הנדרש עבור בניית תוכנית גמילה טיפולית מקלונקס והתמכרויות נוספות.

post-thumbnail
שירותים נוספים שיעניינו אותך
post-thumbnail
אשפוזית פרטית

אשפוזית אשפוזית פרטית הינה תוכנית המאפשרת תהליך גמילה במסגרת אשפוז. זוהי...

קראו עוד >
post-thumbnail
מסר סיום אביאל

קוראים לי אביאל ואני מכור וזה מסר הסיום שלי במרכז...

קראו עוד >
post-thumbnail
מכורים ומערכות יחסים

מכורים לסמים, אלכוהול או התנהגויות ממכרות לרוב מפתחים נטיות אנטי-חברתיות...

קראו עוד >
post-thumbnail
מהי התמכרות?

תהליך התמכרות לסמים או התמכרות לכל חומר אחר זהו מצב...

קראו עוד >